Tarkista IP-osoitteesi MagicDesk ja MagicHotel Uusi MagicMail Micro Magic etätuki
Myymalat pieni

03.06.2011

Terveisiä Citrix Summitista San Franciscosta

Citrix järjesti kumppaneilleen tarkoitetun Summit tapahtuman viime viikolla San Franciscossa. Micro Magicin toimitusjohtaja Timo Haapavuori osallistui tapahtumaan. Kyseessä oli viikon mittainen tapahtuma, jonka kaksi ensimmäistä päivää oli tarkoitettu vain kumppaneille ja kolme jälkimmäistä päivää oli avoin myös muille. Micro Magic luottaa monissa palveluissaan, kuten esimerkiksi MagicDesk-palvelussaan Citrixin tekniikoihin, ja sen vuoksi osallistuminen tapahtumaan oli Micro Magicille luonnollinen valinta. Edellinen vastaava tapahtuma järjestettiin viime syksynä Berliinissä, jossa Micro Magic oli myös paikalla.

Tapahtuma oli yhdistelmä uusia tuotelanseerauksia, teknistä koulutusta, myynnillistä koulutusta, verkostoitumista ja tietenkin mukavaa yhdessäoloa. Vaikka tapahtuma olikin suuruudessaan valtava ja sen käyttöön oli varattu San Franciscon Moscone konferenssikeskus, Hilton ja Mariott hotellien konferenssikeskukset ja osallistujia paikalla oli tuhansia, niin Suomesta paikan päällä tilaisuudessa oli vain kourallinen, arviolta noin 10 henkilöä.

Citrix julkaisi keskiviikkona 27.5. reilun kahden tunnin keynote-tilaisuuden aikana niin paljon uusia tuotteita ja palveluita, että olemme koonneet tähän vain mielenkiintoisimmat uutuudet. Citrix Receiveristä (tunnettu aikaisemmin nimellä Citrix ICA Client) julkaistiin uusi versio, joka toimii jatkossa kaikilla selaimilla. Paikan päällä olikin Citrixin oman väen lisäksi Googlen edustaja, joka esitteli Citrixin toimivuutta kannettavalla tietokoneella, jossa käyttöjärjestelmänä toimi Googlen ChromeOS. XenClientista julkaistiin myös uuden 2.0 version Technical Preview versio. Kyseessä on kannettavien tietokoneiden virtualisointialusta, joka mahdollistaa kannettavien tietokoneiden hallinnan aivan uudenlaisella tavalla. Mielenkiintoinen uutinen oli myös Citrixin tekemä yritysosto, jossa Citrix osti Kaviza-nimisen yrityksen. Kaviza on erikoistunut pk-yritysten työasemavirtualisointiratkaisuihin. Myös NetScaler tuoteperheessä nähtiin kaksi uutta tulokasta. Lanseerauksen loppuvaiheessa esitelty Macintosh käyttöjärjestelmän virtualisointi sekä Android sovellusten virtualisointi olivat myös varsin mielenkiintoisia uutisia, ja jotka yllättivät varmasti suurimman osan kuulijoista.

Teknisissä koulutuksissa pääsimme kurkistamaan myös hieman verhon taakse, sillä käytimme suurimmalta osin vielä julkaisemattomia versioita. Citrixin tuotteista kuuluisin, XenApp, on saamassa lähiaikoina uuden version. Uudessa versiossa näyttäisi olevan mukana mahdollisuus käynnistää käyttäjien sessiot jo ennen käyttäjän kirjautumista, jolla puolestaan on erittäin suuri vaikutus XenAppin kautta käynnistettävien ohjelmien sisäänkirjautumisaikoihin. Citrix kertoi myös julkaisevansa pian oman tulostuspalvelimen ja yksittäisenä tuotteena tämä on varmasti sellainen, että se tulee herättämään erittäin suurta mielenkiintoa. Sen verran asiasta tiedetään jo nyt, että se mahdollistaa Citrixin universaalien ajurien käyttämisen myös verkkotulostimien kanssa. Provisioning Server tuote tulee kokemaan erittäin suuren kasvojen kohotuksen, kun imageiden versiohallinta saadaan automatisoitua, myös imageiden päivitykseen on tulossa automaatiota.

Tilaisuus oli kokonaisuudessaan erittäin onnistunut. Verkostoituminen kollegoiden ja päämiesten kanssa oli myös erittäin antoisaa ja nyt solmituista suhteista on varmasti hyötyä tulevaisuudessa. Kuten arvata saattaa, niin järjestelyt San Franciscossa oli myös hoidettu mallikkaasti. Ruoka oli erinomaista ja sitä oli myös tarjolla riittävästi. Erityisesti mieleen painuivat Hilton hotellissa tarjotut etäisesti dallaspullia muistuttavat pullat jotka oli kuorrutettu lämpöisellä kastikkeella. Iltaisin tarjolla oli myös ensiluokkaista viihdettä hyvän ruoan ja juoman kera.

Seuraavan kerran Citrix Summit järjestetään ensi syksynä Barcelonassa.