Tarkista IP-osoitteesi MagicDesk ja MagicHotel Uusi MagicMail Micro Magic etätuki
Myymalat pieni

05.12.2009

Ikaalisissa järjestettiin IT-aamutilaisuus lähialueen yrityksille

Micro Magic järjesti torstaina 19.11. maksuttoman IT-aamutilaisuuden lähialueen yrityksille ja yrittäjille. Tilaisuus järjestettiin Ikaalisissa IKATAn auditoriossa. Mukana oli noin viisikymmentä kuulijaa lähinnä Ikaalisista, Hämeenkyröstä ja Tampereelta.

Aamu alkoi puoli yhdeksän aikaan maukkaalla aamiaisella ja rennolla jutustelulla. Yhdeksän aikaan siirryttiinkin sitten virallisempaan osioon ja aamun tervehdyssanat yleisölle kävi kertomassa Micro Magic’n liiketoimintajohtaja Kimmo Haapavuori. Tämän jälkeen ääneen pääsivät Microsoftin edustajat Kai van Liere ja Anni Riiheläinen GNT Finland Oy:stä. Aluksi Kai kertoi uudesta Windows 7 käyttöjärjestelmästä sekä sen ominaisuuksista. Anni puolestaan toi esiin erilaisia hankintamalleja Windowsien suhteen.

Windows-asian j√§lkeen puheenvuoron sai F-Securen myyntip√§√§llikk√∂ Mikko Suhonen. Mikko kertoi miten virus- ja haittaohjelmat ovat levinneet maailmassa ja kuinka kasvu edelleen jatkuu. Kes√§ll√§ 2008 maailmassa rikottiin miljoonan haittaohjelman raja. Vain vuotta my√∂hemmin m√§√§r√§ tuplaantui jo kahteen miljoonaan ja tahti on edelleen kiihtyv√§. Mikko kertoi miten yritysten kannattaisi suojautua verkkorikollisuutta vastaan muun muassa F-Secure Protection Service for Business ja F-Secure Online Backup ‚Äďohjelmistoilla.

Pienen tauon jälkeen ääneen pääsi Konica Minoltan myyntipäällikkö Misha Turkama. Misha kertoi havainnollisesti yritysten tulostuskustannuksista. Mielenkiintoinen vertaus oli, kuinka yksi auton bensatankillinen maksaisi 12 000 euroa jos tankki täytettäisiin 12 vuotta vanhalla viskillä. Sama tankillinen täynnä mustesuihkutulostimen mustetta maksaisi jo 100 000 euroa. Konica Minoltalla on tarjota erittäin mielenkiintoisia lasertulostimia, joiden tulostuskustannukset muihin valmistajiin verrattuna ovat erittäin kilpailukykyiset.

Seuraavaksi ääneen pääsi ASP-Yhtiöiden toimitusjohtaja Raimo Haapavuori. Raimo kertoi minkälaisia mahdollisuuksia yrityksillä olisi tehostaa omaa liiketoimintaansa. Muun muassa laskujen ulkoistaminen on monille yrityksille erittäin järkevä ja kustannustehokas ratkaisu. Ohjelmistovuokraus on myös tänä päivänä yksi erittäin mielenkiintoinen tapa hankkia ohjelmia käyttöön. Se vapauttaa yritysten omia resursseja tuottavampaan käyttöön, kun ohjelmien ylläpidon vastuu ei ole omalla yrityksellä.

Päätöspuheenvuoron sai Micro Magic’n toimitusjohtaja Timo Haapavuori. Timo toi mielenkiintoisesti esiin asioita, minkä vuoksi yritysten olisi kannattavaa hankkia IT-ympäristölleen ylläpitosopimus. Micro Magic huolehtii monien yritysten IT-ylläpidosta ympäri Suomea. Jos yrityksen ydinliiketoiminta ei ole tietotekniikka, niin melko usein IT:aan liittyvät asiat on kustannustehokkaampaa antaa alan ammattilaisen hoidettavaksi. Tällöin asiakasyritys voi keskittyä sataprosenttisesti omaan bisnekseensä.

Tilaisuus keräsi paljon kiitosta ja tällaiselle tilaisuudelle oli selvästi kysyntää. Tilaisuudessa yritykset pääsivät mukavasti juttelemaan IT-alan ammattilaisten kanssa laajalla rintamalla.

Micro Magic kiittää suuresti kaikkia tilaisuuteen osallistuneita.