Tarkista IP-osoitteesi MagicDesk ja MagicHotel Uusi MagicMail Micro Magic etätuki
Myymalat pieni

25.08.2010

MagicDesk yksinkertaistaa yrityksen koko ICT-ympäristön

MagicDesk on aivan uusi tapa toteuttaa yrityksen ICT-ympäristö. Ratkaisussa perinteiset pöytäkoneet korvataan pienikokoisella päätelaitteella, jonka voi liittää helposti joko ulkoiseen näppäimistöön ja näyttöön tai kannettavaan tietokoneeseen. Ohjelmistot sijaitsevat palvelinkeskuksessa, jonka tietoturva on huippuluokkaa, ja niitä käytetään salatun verkkoyhteyden yli.

Useiden palveluntarjoajien ratkaisuista poiketen Micro Magicin MagicDesk ei tarjoa vain yksittäisiä sovelluksia verkon ylitse, vaan se sisältää koko tietoteknisen ympäristön sovelluksineen ja laitteineen. Ratkaisu nostaa keskeiseen rooliin asiakkaiden kokeman palvelun: Micro Magic ottaa kokonaisvastuun asiakkaidensa infrastruktuurista sisältäen investoinnit, sovellukset päivityksineen, käyttäjätuen, varmistukset ja tietoturvan. MagicDeskiä käyttäville yrityksille tietojärjestelmien toimivuudesta tulee itsestäänselvyys.

MagicDesk-ratkaisun kehittäneen Micro Magic Oy:n omistaja ja toimitusjohtaja Timo Haapavuori näkee tietotekniikan perusratkaisujen yleisenä trendinä niiden yksinkertaistumisen käyttäjälle. Tietotekniikka on saamassa samanlaisen roolin kuin sähköverkko.

-Kukaan ei nykyään mieti, mistä sähkö tulee. Sähköverkon toimivuuden yksinkertaisesti oletetaan olevan kunnossa. Tietotekniikka kehittyy samaan suuntaan: laitteiden teknisiä yksityiskohtia tärkeämmäksi nousevat palvelut ja niiden toimivuus, Haapavuori toteaa.

ICT-ympäristöä yksinkertaistava MagicDesk edistää myös vihreiden arvojen toteutumista. Kun perinteinen työasema vie virtaa vajaasta 200 watista ylöspäin, jää MagicDesk-päätelaitteen virrankulutus alle kymmeneen wattiin. Lisäsäästöjä tuo palvelinjärjestelmien keskittäminen. Lisäksi pienet päätelaitteet vähentävät laitteiden valmistuksessa ja kierrätyksessä syntyvää ekologista kuormaa.

Toimivuuden varmistamiseksi MagicDesk luottaa toimiviksi havaittuihin ohjelmistoratkaisuihin. Loppukäyttäjien työpöytien jakelusta vastaa Citrixin XenDesktop. Sovellukset loppukäyttäjille toimittaa Citrix XenApp. Järjestelmän virtualisointialustana on Microsoftin Hyper-V, jota hallitaan saman valmistajan System Center Virtual Machine Managerilla.

-Citrix oli meille luonteva valinta, sillä olemme tehneet heidän kanssaan yhteistyötä jo kymmenen vuoden ajan. Lisäksi Citrixin kehittämän ICA-protokollan ylivertaisuus mahdollistaa kilpailijoiden tuotteita jouhevamman käyttäjäkokemuksen, Haapavuori sanoo.

-MagicDesk on kunnianhimoinen ratkaisu, jossa asioita on uskallettu miettiä uudesta ja asiakkaalle edullisesta näkökulmasta. Parempi käyttäjäkokemus on Citrixin tuotekehitystyön avainarvo, ja siksi olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme osallistua kumppanina MagicDesk-ratkaisuun, kertoo Citrixin maajohtaja Heikki Niemelä.

Micro Magic on keskittynyt pk-yrityksiin, joissa on keskimäärin 10-50 loppukäyttäjää. Juuri tämän kokoluokan yrityksille on tarjolla erittäin niukasti kokonaisvaltaisia ja loppuun asti mietittyjä ulkoistusratkaisuja. Lisäksi tarjolla olevat palveluvaihtoehdot tyypillisesti vaativat yritykseltä vahvaa tietoteknistä osaamista, eivätkä asiakkaat osaa aina valita heille sopivinta vaihtoehtoa.

-Olemme myyneet pitkään perinteisiä ICT-ratkaisuja ja oppineet sitä kautta, että pk-yrityksille tietotekniset hankinnat ovat usein erittäin vaikeita. Investoinnit saattavat olla todella suuria yrityksen kokoon nähden, eikä yrityksessä ole välttämättä kunnollista käsitystä siitä, mitä ollaan hankkimassa. MagicDeskin ostajan ei tarvitse edes yrittää ymmärtää tekniikkaa, vaan hän voi keskittyä hankkimaan juuri tarpeita vastaavia palveluja. Joustavaan MagicDeskiin asiakas voi halutessaan tuoda omia sovelluksiaan, sanoo Haapavuori.

-MagicDeskiä ei myydä teknisillä argumenteilla. Sinänsä tärkeä tekniikka on MagicDeskissä kuitenkin vain tapa toteuttaa jotain, ja sen toimivuus on kaiken a ja o. Loppukäyttäjät voivat keskittyä täysillä omiin työtehtäviinsä, Haapavuori päättää.

MagicDesk julkistetaan 27. elokuuta Helsingin Golfklubilla Talissa naisten ammattilaiskilpailun Finnair Mastersin yhteydessä. Finnair Masters on golfin Ladies European Tourin ainoa Pohjoismaissa järjestettävä kilpailu. Micro Magic on Finnair Mastersin yhteistyökumppani.

Lisätietoja:
Timo Haapavuori, Micro Magic Oy
p. 050 584 2585 tai timo.haapavuori (at) micromagic.fi

Heikki Niemelä, Citrix Systems
p. 0400 421 249 tai heikki.niemela (at) citrix.com

Kimmo Kuokka, Text 100 Conexio
p. 040 574 1532 tai kimmo.kuokka (at) conexio.fi


Micro Magic Oy
Micro Magic on vuonna 1996 perustettu ICT-alan yritys. Tällä hetkellä Micro Magicilta löytyy toimipiste neljältä paikkakunnalta, ja asiakkaita yrityksellä on ympäri Suomen. Micro Magic on vahvasti tietotekniikkaan erikoistunut yritys, joka palvelee monipuolisesti niin kuluttaja- kuin yritysasiakkaitakin. Micro Magic tarjoaa asiantuntevaa ja asiakaslähtöistä palvelua, laadukkaita tuotteita sekä kattavaa huolto-, asennus-, tuki- ja ylläpitopalvelua. Lisätiedot www.micromagic.fi.

Citrix
Citrix Systems (Nasdaq:CTXS) on johtava virtualisointiratkaisuiden valmistaja, jonka virtualisointi-, verkko- ja pilviteknologiat muodostavat yhtenäisen tuoteportfolion. Yli 230 000 yritystä ja yhteisöä maailmanlaajuisesti luottaa Citrixiin rakentaessaan käyttäjille turvallisia ja edullisia IT-ympäristöjä. Citrixillä on yli 10 000 yhteistyökumppania yli 100 maassa. Vuonna 1989 perustetun yhtiön liikevaihto oli vuonna 2009 1,6 miljardia dollaria. Lisätiedot www.citrix.com.