Tarkista IP-osoitteesi MagicDesk ja MagicHotel Uusi MagicMail Micro Magic etätuki
Myymalat pieni

09.10.2010

Micro Magic osallistui Citrix Summit ja Synergy tapahtumiin Berliinissä 4-7.10

Micro Magicin toimitusjohtaja Timo Haapavuori osallistui 4-7.10 Berliinissä järjestettyyn Citrix Summit tapahtumaan Berliinissä. Neljän päivän aikana tilaisuudessa esiteltiin paljon uusia tekniikoita, joista osaa osattiin jo odottaakin, mutta mukaan mahtui myös paljon yllätyksiä, jotka saivat konferenssiin osallistujat haukkomaan henkeään.

Konferenssin parasta antia oli tilaisuuden Keynote, jossa Citrixin pääjohtaja Mark B. Templeton julkaisi XenDesktop 5 version. Samassa Keynotessa Templeton esitteli myös edellisellä viikolla julkaistua ja paljon mielenkiintoa herättänyttä XenClientia. XenClient mahdollistaa virtualisoidun työaseman käytön tietokoneella myös tilanteessa, jossa verkkoyhteyttä ei ole saatavilla. Micro Magic tulee implementoimaan sekä XenDesktop 5 että XenClient tekniikat MagicDesk palveluunsa mahdollisimman nopealla aikataululla.

Koko konferenssin parasta antia olivat nimenomaan työasemavirtualisointiin keskittyneet luennot. Micro Magicin loppukesästä julkaisema MagicDesk konsepti edustaa erinomaisesti sitä tekniikkaa ja ICT-alan tulevaisuuden trendejä, joihin myös maailman johtava virtualisointiteknologiaan erikoistunut Citrix uskoo. Citrixin näkemyksen mukaan merkittävä osa 10-250 työtenkijää työllistävistä yrityksistä tulee siirtymään tulevien vuosien aikana MagicDesk tyyppisten palveluiden käyttäjiksi kaikkialla maailmassa. Myös isoissa yrityksissä työasemien virtualisointi on lähtenyt käyntiin vauhdilla ja esimerkiksi Tesco on virtualisoinut yrityksensä työasemat Citrixin XenDesktop tekniikalla, siis samalla tekniikalla jota MagicDesk palvelussa käytetään.

Citrixin jo aikaisemmin julkaisemaa XenApp 6 ohjelmistoa käsiteltiin myös konferenssissa ja onhan kyseessä Citrixin varmasti parhaiten tunnettu ja laajimmalla levinnyt teknologia. Virtualisoinnin haasteena on usein pidetty miellyttävää loppukäyttäjäkokemusta monipuolista grafiikkaa vaativien käyttäjien kohdalla. Citrix on jo pitkään satsannut voimakkaasti omaan HDX-teknologiaan. XenDesktop 5 ja XenApp 6 tekniikoiden myötä HDX-teknologia kehittyy entisestään ja ennen muuta Flashin suorittamista on kehitetty voimakkaasti. Kaikki nämä uudet tekniikat tulevat automaattisesti kaikkien MagicDesk palvelun käyttäjien saataville ilman lisäkustannuksia.

Citrixin Summit ja Synergy konferenssiin mahtui my√∂s vapaa-ajan ohjelmaa ja verkostoitumista. Suomalaisia Citrix ammattilaisia tilaisuuteen osallistui reilu parikyment√§ henkil√∂√§ ja lis√§ksi Citrix Synergy osiossa mukana oli my√∂s loppuasiakkaita arviolta 30‚Äď40. Suomen parhaat Citrix ammattilaiset saivatkin tilaisuudesta varmasti paljon irti ja suurin osa tuosta toisensa varsin hyvin tuntemasta joukkiosta n√§hd√§√§n varmastikin vuoden kuluttua Cirix Summitissa Barchelonassa.