Tarkista IP-osoitteesi MagicDesk ja MagicHotel Uusi MagicMail Micro Magic etätuki
Myymalat pieni

26.10.2005

Micro Magic:n Palkintomatka Salatut Elämät ohjelman nauhoituksiin

13.08.2005 Micro Magic'n Porin liikkeen avajaisissa Taru Valkeapää nosti kahdeksan onnellisen voittajan nimet. Nämä kahdeksan pääsisivät tutustumaan lavasteiden taakse miten tehdään suomalaisten suosikkisarjaa Salatut Elämät.

Pitkällisten odotusten jälkeen päiväksi varmistui keskiviikko 26.10. Kaari-Matkojen pikkubussi starttasi linja-autoaseman vieraslaiturilta aamu puolikahdeksan kohti Helsingin Konalaa, jossa Salattujen Elämien tuotantopaikka Fremantle Productions Oy sijaitsee. Matkaan ei lähdetty yhtään liian aikaisin, kun syystalven ensimmäinen lumimyräkkä tavoitti autoilijat.

Pienen etsiskelyn jälkeen löytyi Konalassa iso tehdashalli, jossa sarjaa tehtiin. Ulkopuolisesta on täysin käsittämätöntä, että koko Salattujen Elämien kerrostalo, kauppa ja kahvila-baari mahtuu siihen kaksi kerroksiseen halliin. Asuuhan salkkariväki yli kaksi kerroksissa kerrostalossa. Toimitiloissa tuli tuttua TV-kasvoa vastaan. Ismo Laitela.. eikun... tota, niin. Näyttelijöiden oikeat nimet jäävät usein unholaan ja heitä kutsutaankin usein julkisilla paikoilla juuri näyttelijänimillään. Vastaan käveli siis Esko Kovero, Anu Palevaara, Jutta Lehtinen ja moni muu salkkaritähti.

Pienen esittelyn jälkeen Micro Magic -ryhmälle paljastui, että oli mahdollisuus päästä mukaan yhteen kahvilakohtaukseen Ravintola Kentauriin. Tilanne oli monelle jännä, sillä harva oli edes nähnyt TV-kameroita, saati päässyt niiden eteen. Vaikka kahvilakohtauksessa ei Porin porukalta tarvittu hirmuisia näyttelijänlahjoja, piti silti osata tehdä kuten ohjaaja sanoi. Oli puhuttava, muttei saanut pitää ääntä. Sivuosan esittäjien piti olla aivan hiljaa, varsinaisten näyttelijöiden hoitaessa puhumisen. Vaikka kyseessä oli ammattinäyttelijät, kohtausta hiottiin monta kertaa ja otettiin eri tavoilla. Noin kymmenen eri kohtausta ja otos oli purkissa. Kuvauksen jälkeen ryhmä pääsi tutustumaan lavasteihin. Kuinka pieneltä lopulta kaikki näyttikään. Jokaisessa huoneessa oli ainoastaan kolme seinää. Ja sopusoinnussa oli mm. Yleinen sauna ja Kivirannan olohuone. Kameroita kääntämällä saadaan otospaikkaa vaihdettua. Rappukäytäväkin oli erikoinen. Siinä käyskennellessä ei tullut lainkaan kivinen ääni. Lavasteet olivat puuta ja lastulevyä. Kaikumisen luovat äänistudion miehet. Hauska yksityiskohta oli, että rappukäytävä on vain yksikerroksinen. Kerrokset lavastetaan oikeaan kerrokseen vaihtamalla huoneiston nimikylttejä ja numeroita. Rappukäytävässä näkyi muuten uusi nimikin ;)

Kierroksen loputtua linja-auto lähti rullaamaan Pasilaan, MTV3:n studiolle. Siellä tarjottiin maittava ruoka kahveineen. Tankkaushetken jälkeen MTV3:n opas näytti missä mm. Kymppitonni, Levyraati, Bumtsibum ja monen monta eri sarjaa tehdään. Kaikki samassa studiossa. Lavasteet vain vaihdetaan, kun ohjelmaa tehdään. Lavasteet tehdäänkin suurimmaksi osaksi MTV3:n omalla verstaalla. Kierroksen lopuksi pääsimme katsomaan missä yleensä Urpo ja Leena kertovat päivän polttavat uutisaiheet. Mette Mannosen sääkarttakin näkyi. Se on aivan sininen. TV-ruuduissa näkyy aivan oikein sääkartta, mutta livenä meteorologeilla on selkänsä takana sininen kangas, johon tekniikan miehet sitten taikovat sääkartan kotisohville.

Lopulta kaikki kiinnostavakin loppuu ja ryhmän oli otettava kompassi kohti Poria. Vaikeassa säässä Kaari-Matkojen kuski sai linjuriauton turvallisesti kotisatamaan. Micro Magic kiittää kaikkia matkalla olleita ja toivottaa vierailemaan myös liikkeesseen.

. Kuvat: www.mtv3.fi/salatutelamat