Tarkista IP-osoitteesi MagicDesk ja MagicHotel Uusi MagicMail Micro Magic etätuki
Myymalat pieni

13.08.2011

Ranskalainen Robin Viton oli harjoittelussa Micro Magicissä

Ranskalainen, Dijonin kaupungissa opiskeleva Robin Viton, oli harjoittelussa Micro Magicissa kevään ja kesän aikana. Robin työskenteli noin kahden kuukauden ajan Micro Magicin Tampereen toimipisteessä. Robin opiskelee Ranskassa Lycee Montchapet -koulussa.

Harjoittelun aikana Robin muun muassa kartoitti Micro Magicin laajentumiseen liittyviä kuvioita. Markkina- ja kilpailijakartoituksia tehtiin muun muassa Ruotsin ja Viron alueilta. Robin myös kartoitti ja kontaktoi potentiaalisia laitevalmistajia eri puolilta maailmaa.

Vaikka Suomi oli Robinille maana uusi, sopeutui hän nopeasti uuteen maahan ja kulttuuriin. Kommunikointi tapahtui lähinnä englanninkielellä, sillä Suomeen tullessaan Robin ei osannut sanaakaan suomea. Tosin Micro Magicin toimitusjohtajan Timo Haapavuoren kanssa käytettävissä oli myös Robinille tuttu ranskankieli. Ranskankielen Timo oppi aikoinaan kauppakorkeakoulussa sekä vuoden kestäneellä vaihto-oppilasjaksolla Pariisissa.

Dijon on itäisessä ranskassa sijaitseva noin 150 000 asukkaan kaupunki. Suomessa kaupunki tunnettaan ehkä parhaiten sen kuuluisasta Dijon sinapista.

Harjoitteluaikaansa Suomessa ja Micro Magicissa Robin oli erittäin tyytyväinen. Nuorelle, vasta 19-vuotiaalle miehenalulle kokemus oli uusi ja varsin antoisa. Robin kertoi kovasti tykästyneensä suomeen ja haaveilikin mahdollisesti palaavansa uudestaan katsomaan maata lumisena ajankohtana.