Myymalat pieni

17.07.2013

Windows XP ja Office 2003 tuki päättyy

Microsoft Windows XP ja Microsoft Office 2003 -ohjelmistojen tuki päättyy 8.4.2014. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa ja millaisia riskejä se tuo tullessaan? On muutamia seikkoja, jotka on syytä ottaa huomioon. Etenkin yritysten, joissa on vielä näitä ohjelmistoja käytössä, on viimeistään nyt syytä alkaa miettimään ympäristön uudistamista.

Turvallisuusriski

Tuen päättymisen jälkeen ohjelmistoihin ei julkaista enää mitään päivityksiä. Tämä koskee myös kriittisimpiä tietoturvapäivityksiä. Tämän myötä virusten, vakoiluohjelmien ja muiden haittaohjelmien iskeminen tietokoneeseen nousee huomattavasti aiempaa suuremmaksi uhaksi. Myös kolmannen osapuolen virustorjuntaohjelmien suojausteho tulee heikkenemään tuen loppumisen myötä.

Ohjelmistojen ongelmatilanteet

Monet ohjelmistovalmistajat eivät anna enää tukea ohjelmistoilleen, jotka ovat käytössä Windows XP –käyttöjärjestelmällä varustetuissa tietokoneissa. Kaikki uudet ohjelmat eivät myöskään enää välttämättä ole asennettavissa Windows XP –tietokoneeseen. Esimerkiksi uutta Microsoft Office –ohjelmaa ei ole mahdollista asentaa Windows XP –tietokoneeseen.

Puhelintuen saatavuus heikkenee

Jos Windows XP tai Office 2003 ohjelmistojen käytössä ilmenee ongelmia, ei Microsoftin tukipalvelusta ole enää saatavissa apua.