Hyppää sisältöön

Magic ShareFile – Tiedoston muokkaus Check Out / Check In -toiminnolla

Tiedostot, joita useammat henkilöt käyttävät säännöllisesti, kannattaa varata itselle muokkauksen ajaksi. Tämä onnistuu helposti Magic ShareFilen Check Out / Check In -toiminnolla.

Kirjoittanut Kimmo Haapavuori
maanantai 20. maaliskuun 2023
1 min

Kun käytät Magic ShareFilea Citrix Files for Windows -sovelluksen kautta, pystyt vaivattomasti varaamaan itsellesi tiedoston muokkausta varten Check Out / Check In -toiminnolla. Tällöin muut käyttäjät näkevät, että tiedoston on varattu ja siihen on tulossa muutoksia.

Tämän ohjeen avulla suoritat helposti Check Out / Check In -toiminnot.

  1. Klikkaa resurssienhallinnassa haluamasi tiedoston päällä hiiren oikeaa nappia ja valitse Check Out.

2. Tietokone ilmoittaa, että olet varaamassa tiedoston itsellesi. Varaus vapautuu automaattisesti 24 tunnin kuluttua. On kuitenkin suositeltavaa aina palauttaa tiedosto heti muokkaamisen jälkeen muiden käyttöön. Näin tiedosto ei jää sinulle varaukseen turhan pitkäksi ajaksi.

3. Resurssienhallinnassa näet oranssin pallon, joka ilmaisee Check Out -toiminnon olevan aktiivinen ja tiedosto on varattu muokkausta varten.

4. Kun olet tehnyt tiedostoon haluamasi muokkaukset, voit vapauttaa tiedoston klikkaamalla hiiren oikeaa nappia ja valitsemalla toiminnon Check In.