Hyppää sisältöön

Magic ShareFilen uudet ominaisuudet

Magic ShareFile palvelu kehittyy jatkuvasti. Suosittelemme aina asentamaan uusimmat sovellusversiot, jotta saat aina uudet ominaisuudet heti käyttöön. Uusissa versioissa korjataan myös palvelussa mahdollisesti ilmenneitä korjaustarpeita sekä tietoturvaominaisuuksia.

Kirjoittanut Kimmo Haapavuori
perjantai 15. lokakuun 2021
2 min

Outlook-lisäosa

Magic ShareFilen Outlook-lisäosa on taannoin saanut uusia ominaisuuksia. Tällä hetkellä Outlook-lisäosan uusin versio on 21.9.5.0. Nyt voit entistä monipuolisemmin määritellä, ketkä lähettämäsi tiedostot pääsevät avaamaan. Vaihtoehtoja on viisi:

  • Magic ShareFilen Outlook-lisäosan asetukset

    Magic ShareFilen Outlook-lisäosan asetukset

    Anyone (anonymous): Linkki on täysin avoin, ja kuka tahansa saa ladattua tiedostot linkkiä klikkaamalla

  • Anyone (name and email required): Tiedostoja ladattaessa palvelu kysyy lataajan nimen ja sähköpostiosoitteen. Tämä tieto välittyy tiedoston jakajan saataville. Tiedostot ovat ladattavissa millä tahansa nimellä ja sähköpostiosoitteella.
  • Email recepients (sign in required): Tiedostot saa ladattua vain kirjautumalla palveluun, eli vastaanottajalla tulee olla tunnukset Magic ShareFile -palveluun. Lisäksi kyseisen käyttäjän pitää olla vastaanottajana kyseisessä sähköpostiviestissä.
  • Client and employee users (sign in required): Tiedostot saa ladattua kaikki client- ja employee -käyttäjät. Vaatii kirjautumisen käyttäjätunnuksilla.
  • Employee users (sign in required): Tiedostot saa ladattua kaikki employee-käyttäjät. Vaatii kirjautumisen käyttäjätunnuksilla.

Asetuksista voit myös esimerkiksi valita, ohjaako linkki aina kyseisen hetken tiedostoversioon. Vaihtoehtoisesti linkki voi ohjata aina uusimpaan tiedostoversioon. Jos lähettäjä esimerkiksi päivittää jaettuun Excel-taulukkoon uusia rivejä, näkee vastaanottaja samaisen linkin kautta aina tuoreimman version.

Files for Windows

Magic ShareFilen valintanäkymä resurssienhallinnassa

Magic ShareFilen valintanäkymä resurssienhallinnassa

Files for Windows tuo Magic ShareFilen helposti käytettäväksi tietokoneen resurssienhallintaan. Palvelu toimii kuten perinteiset verkkolevyt. Uutena ominaisuutena on tuotu mahdollisuus ladata tiedostot käytettäväksi offline-tilassa. Tällöin tiedosto on käytettävissä myös ilman internetyhteyttä. Tämä onnistuu klikkaamalla halutun tiedoston tai kansion päällä hiiren oikeaa näppäintä ja valitsemalla Make Available Offline.

Tällä hetkellä tuorein versio Files for Windows -sovelluksesta on 21.7.13.0. Voit tarkistaa tietokoneellasi olevan version klikkaamalla oikeassa alakulmassa kellon vieressä olevan tyylitellyn S-kirjaimen päällä hiiren oikeaa näppäintä, ja valitsemalla Help.

Mobiilisovellukset

Android- ja iPhone-puhelimiin sekä tabletteihin ladattavat mobiilisovellukset ovat helppokäyttöisiä. Päivittämällä sovelluksen saat käyttöösi aina Magic ShareFilen uusimmat ominaisuudet. Mobiilisovelluksen avulla yrityksen tiedostoihin pääsee vaivattomasti, vaikka tietokone ei olisi matkassa mukana. Myös esimerkiksi kännykällä otettuja kuvia on helppo ladata suoraan Magic ShareFileen, jolloin yritykselle tärkeät kuvat ovat turvassa pilvessä ja ne saa jaettua yrityksen muille henkilöille tarpeen mukaan. Kuvat tallentuvat täydellä resoluutiolla. Oletusasetuksia käytettäessä esimerkiksi WhatsApp-sovellus pakkaa tiedostot lähetettäessä. Tämä tarkoittaa, että kuvien tarkkuus kärsii lähetysvaiheessa huomattavasti.

Lataa aina uusimmat sovellusversiot

Pääset aina lataamaan Magic ShareFile -palvelun eri sovellusten uusimmat versiot kirjautumalla palveluun selaimen kautta. Kirjautumisosoite on tyypillisesti muoto yrityksennimi.sharefile.eu.

Vinkki: Pääset helposti selaimeen myös resurssienhallinnan kautta. Kun olet jonkin pilvessä olevan tiedoston tai kansion kohdalla, voit klikata hiiren oikeaa näppäintä ja valita More Options -> Open in Website.

Kun olet kirjautuneena selainkäyttöliittymään, pääset lataamaan uusimmat sovellukset oikean yläkulman Apps-sivun kautta.

Mobiililaitteiden sovellusten uusimmat versiot löytyvät Google Playsta ja Applen App Storesta nimellä Citrix Files.