Hyppää sisältöön

Mitä jokaisen taloushallinnon ammattilaisen tulee tietää tietoturvasta?

Katso videotallenne Taloushallintoliiton Tili- ja veropäiviltä 2024.

Kirjoittanut Kimmo Haapavuori
keskiviikko 24. tammikuun 2024
2 min

Mitä jokaisen taloushallinnon ammattilaisen tulee tietää tietoturvasta? Tietoturva ei ole pelkästään yrityksen johdon tai IT-asiantuntijoiden asia. Ei myöskään tilitoimistoissa. Taloushallintoliiton Janne Fredman haastatteli Micro Magicin Kimmo Haapavuorta tammikuussa 2024 Tili- ja veropäivillä. Helsingin Messukeskuksessa järjestetty tapahtuma on suunnattu taloushallinnon ammattilaisille, ja tapahtuma kerää yhteen suuren joukon alan ihmisiä.

Haastattelussa Kimmo nostaa esiin, miten tärkeässä roolissa yrityksen jokainen työntekijä on tietoturvankin saralla. Valitettavasti ihminen on tyypillisesti heikoin lenkki tietoturvassa, ja ensiarvoisen tärkeää on, että jokaisella käyttäjällä on riittävä ymmärrys tietoturvaan liittyvistä riskeistä ja oikeista toimintatavoista.

Esimerkiksi niin sanotut kalasteluviestit ovat nykyisin erittäin aidon näköisiä ja niitä on helppo erehtyä klikkaamaan.

Mitä jokaisen taloushallinnon ammattilaisen tulee tietää tietoturvasta? Katso oheiselta videolta haastattelu kokonaisuudessaan.

Lue myös: Mitä jokaisen tulee tietää tietoturvasta?

Kartoita tietoturvasi tilanne helposti Micro Magicin tietoturvatestin avulla

Tietoturvatestimme on helppo ja nopea tapa selvittää henkilökohtainen tilanteesi tietoturvan saralla. Testi sisältää kymmenen kysymystä ja testin lopuksi saat tietoturvapisteet, jotka kertovat, miten hyvin tietoturva-asiat on tällä hetkellä sinulla hoidossa. Kun lisäät testin lopuksi sähköpostiosoitteesi, koostamme ja lähetämme sinulle henkilökohtaisen testisi vastauksiin pohjautuvan yhteenvedon vinkeistä, joilla voisit parantaa tietoturvan tasoa.

Tietoturvatestin tekeminen ja testiin pohjautuvat henkilökohtaiset vinkit ovat täysin maksuttomia!

Tee tietoturvatesti nyt

Me Micro Magicilla autamme mielellämme tietoturvakysymyksissä 

Esimerkiksi oma rooli yrityksessä määrittelee sitä, mitä juuri sinun tulee tietää tietoturvasta. Kannattaa kuitenkin asennoitua niin, että omaa tietoturvaosaamista on hyvä pyrkiä aina kasvattamaan. Myös me Micro Magicillä olemme mielellämme avuksi tietoturvaan liittyvissä kysymyksissä.

Kimmo Haapavuori

Kimmo Haapavuori

Itse myös kirjoitan melko paljon tietoturvaan liittyen LinkedInissä. Jos emme ole vielä verkostoituneet, niin minulle saa mieluusti laittaa kontaktipyyntöä.

kimmo.haapavuori@micromagic.fi045 238 8028

Verkostoidu Kimmon kanssa