Hyppää sisältöön

Olemme mukana Digiturvallisuus 2023 -tapahtumassa

Micro Magic on mukana Digiturvallisuus 2023 -tapahtumassa, joka järjestetään torstaina 30.3.2023 Jyväskylän Paviljongissa.

Kirjoittanut Kimmo Haapavuori
maanantai 23. tammikuun 2023
3 min

Suomen merkittävin digiturvallisuustapahtuma Digiturvallisuus 2023 järjestetään 30.3.2023 Jyväskylän Paviljongissa. Alan tärkeimpään foorumiin kokoontuvat digiturvallisuuden huipputoimijat, yhteistyökumppanit, asiakkaat ja alan opiskelijat. Myös me olemme mukana näytteilleasettajana tapahtumassa!

Tapahtumassa on mukana tietoturva-alan yrityksiä omilla messupisteillään. Tämän lisäksi tapahtumassa on luvassa lukuisia mielenkiintoisia luentoja ja puheenvuoroja. Tapahtumassa tulee olemaan myös Uratori-lava opiskelijoille ja alan vaihtajille. Pääset tapaamaan kouluttajia ja oppilaitosten edustajia.

Tapahtuman luennoitsijat ja aiheet julkaistaan lähempänä tapahtumaa. Tapahtuma on maksuton kaikille osallistujille. Ei siis kannata jättää väliin mieleniintoista, ajankohtaista ja äärimmäisen tärkeän aiheen ympärille rakennettua tapahtumaa.

Micro Magicin tietoturvapalvelut

Tietoturvaan liittyvät palvelut ja ratkaisut ovat keskeisessä roolissa asiakkaillemme tarjoamia palveluita. Yksittäisistä palveluista Magic SafeMail -sähköpostin salauspalvelu on saavuttanut asiakkaissamme erittäin suuren suosion. Käyttäjiä löytyy niin isoista kuin pienistä yrityksistä sekä myös julkishallinnoin toimijoista. Luottamuksellisten tietojen lähettäminen sähköpostitse on helppoa, mutta pitää muistaa, että salaamattoman sähköpostin kautta tällaista viestintää ei tule tehdä. Tietoturvan lisäksi Magic SafeMailin suosion salaisuus on alusta asti ollut palvelun helppokäyttöisyys.

Microsoft 365 on saavuttanut Suomessa erittäin suuren suosion, ja se onkin kirkkaasti yleisin sähköpostipalvelu suomalaisissa yrityksissä. Sähköpostien lisäksi myös yritysten tiedostot ja muut toiminnot ovat siirtyneet voimakkaasti Microsoft 365 -palveluun. Kuitenkin vain pienellä osalla yrityksiä on käytössä asianmukainen Microsoft 365 -varmistuspalvelu.

F-Securen yrityksille suunnatut tietoturvapalvelut tunnetaan nykyisin nimellä WithSecure. WithSecuren ratkaisut ovat nykyisin todella paljon muutakin, kuin perinteinen virustorjunta. WithSecuren monipuolisilla palveluilla yritys pystyy suojautumaan monenlaisia kehittyneitä uhkia vastaan. Keskitetyn ratkaisun kautta pystytään perinteisen päätelaitesuojauksen lisäksi toteuttamaan esimerkiksi kehittyneiden hyökkäyksien havainnointia EDR-ominaisuuksilla. Lisäksi WithSecure tarjoaa lisäturvaa Microsoft 365 -ympäristöihin.

Mikäli yrityksenne työasemilla säilytetään dataa, on tärkeää myös huolehtia näiden laitteiden varmuuskopioinnista. MagicBackup-varmistuspalvelun avulla varmistukset otetaan automaattisesti niin työasemista kuin myös palvelimista.

Varsin monet palvelut voidaan mieltää tietoturvapalveluiksi. Kaikki palvelut, joissa käsitellään luottamuksellista tietoa, on syytä puntaroida. Onko käytössä oleva palvelu turvallinen ja millaisia mahdollisia tietoturvariskejä erilaisten palveluiden käyttämiseen liittyy. Esimerkiksi MagicSign -sähköinen allekirjoituspalvelu sekä tiedostojen jakopalvelu ovat palveluita, joissa tietoturva on keskeisessä roolissa.

Ylläpitopalvelut

Yksittäisten palveluiden lisäksi yrityksissä on tärkeää, että erilaiset ylläpitoon liittyvät toimenpiteet ovat hoidossa. Pienemmissä yrityksissä ei useinkaan ole omaa IT-henkilöstä, joten me tarjoamme luotettavan ja helpon ratkaisun kunkin yrityksen tarpeisiin. Tarjoamme niin ylläpitoon kuin tukeen liittyviä palveluita, ja tietoturva on usein keskeisessä roolissa näitä palveluita. Käymme aina läpi asiakkaan tilanteen ja tarpeet, jonka pohjalta suunnittelemme tarvittavan palvelukokonaisuuden.

Henkilöstön kouluttaminen

Käyttäjä on aina erittäin keskeisessä roolissa tietoturvan toteutumisen kannalta. Tietoturva ei ole pelkästään yrityksen johdon tai IT-henkilöiden asia. Tietoturva koskettaa aina yrityksen jokaista henkilöä. Tämä on tärkeä asia tiedostaa. Tietoturvaan liittyvä kouluttaminen onkin noussut erittäin tärkeäksi tekijäksi kaikilla toimialoilla. Jokaisen yrityksen henkilön pitää osata huomioida tietoturva työssään. Me autamme asiakkaitamme myös kouluttamisessa. Fiksua tietoturvaa -koulutus järjestetään 25.5.2023 ja on suunnattu yrityksen koko henkilöstölle. Yhdellä osallistumismaksulla mukaan pääsekin koko yrityksen väki. Voimme myös suunnitella juuri teidän yrityksenne tarpeisiin vastaavan koulutuksen.

Lisätietoa Digiturvallisuus 2023 -tapahtumasta löydät tapahtuman verkkosivuilta.

Digiturvallisuus 2023 -tapahtuma