Hyppää sisältöön

Micro Magicin vuosi 2021 – suurten muutosten vuosi

Kuluneen vuoden aikana on tapahtunut paljon muutoksia. Mitä kaikkea on tapahtunut ja mitä on vielä luvassa?

Kirjoittanut Kimmo Haapavuori
maanantai 22. marraskuun 2021
3 min

Micro Magicin vuosi 2021 tulee jäämään historiaan suurten muutosten aikana. Yrityksellämme on takana jo hieno 25 vuoden historia, ja joka päivä kirjoitamme uutta tarinaa. Tietotekniikan tuotteiden kauppa alkoi vuonna 1996 lapsuuskotini takkahuoneessa Ikaalisissa.

Myymälävetoinen laitekauppa on ollut liiketoimintamme keskiössä. Tämän vuoden aikana myymälöiden ympärille on alettu rakentaa kahta uutta merkittävää tukipilaria. Kesäkuun alussa yrityksille suunnatut tuotteistetut pilvipalvelut tulivat osaksi yrityksemme tekemistä. Olemme puolessa vuodessa saaneet otettua hienosti haltuun tämän uuden osion, ja jo kuluvalla tilikaudella pilvipalvelut tulevat näyttelemään erittäin merkittävää roolia tekemisessämme.

Keskikesän aikaan avasimme IT-laitteiden verkkokaupan. Verkkokauppamme käsittää kymmeniä tuhansia tuotteita, ja suurin osa tilauksista on toimitettu perille jo tilausta seuraavana päivänä. Tässä olemme mukana äärimmäisen kilpaillulla pelikentällä. Vaikka en odottanutkaan verkkokaupan luomisen olevan helppoa, niin ehkä tuo on vielä aavistuksen ennakkoajatuksia haastavammalta nyt tuntunut.

Loppuvuoden aikana kehitämme verkkosivustoamme vielä niin, että tuomme pilvipalvelut helposti suoraan verkkokaupan kautta tilattaviksi. Tässä pyrimme erottumaan monista muista toimijoista. Tarjoamme yhden verkkokaupan kautta IT-laitteet ja laajan kattauksen pilvipalveluita, kuten sähköpostin, varmuuskopioinnit, sähköisen allekirjoituksen, tiedoston jakamisen ja paljon muuta.

Pienet ja keskisuuret yritykset ovat meidän ensisijaista kohderyhmäämme. Ennen eläköitymistä vanhempani olivat pitkän linjan tilitoimistoyrittäjiä. Tämä on ohjannut meidän tekemistä erityisesti tilitoimistojen suuntaan. Tilitoimistoista onkin muodostunut meille tärkein asiakasryhmä. Olen vuosien saatossa käynyt sadoissa tilitoimistoissa keskustelemassa IT-ratkaisuista ja ollut mukana lukuisissa Taloushallintoliiton tapahtumissa. Tänään meillä on noin sata tilitoimistoa jatkuvien palveluiden asiakkaina.

Tunnemmekin tilitoimistojen arkea paljon paremmin kuin monet muut IT-palvelutalot. Tämä on noussut selväksi kilpailueduksi, josta aiomme tulevaisuudessakin pitää kiinni. Viimeisten vuosien aikana myös isännöintiyritykset ja asianajotoimistot ovat tulleet tutummiksi, ja myös nämä toimialat ovat nousemassa erittäin keskeisiksi kohderyhmiksi meille.

Yksi suuri muutos on tulossa vuoden vaihteessa, kun Ikaalisten myymälämme tulee muuttamaan uusiin toimitiloihin. Maaliskuussa 2014 kauppakeskus Komppi avasi ovet Ikaalisissa ja siitä asti olemme palvelleet asiakkaitamme Kompissa. Meidän kaltaiset pienet IT-myymälät ovat aikojen saatossa vähentyneet merkittävästi. Se ei ole toki ihme. Kannattavan liiketoiminnan tekeminen pienissä myymälöissä on koko ajan tullut haastavammaksi. Kokonaan emme kuitenkaan halua vielä myymälätoimintaa Ikaalisissa lopettaa. 3.1. avaamme ovet osoitteessa Rahkolankuja 19. Samassa osoitteessa, jossa palvelimme asiakkaitamme 1990-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa.

Uudet osakkaat

Micro Magic oli yli 25 vuoden ajan veljeni Timon omistama yritys. Nyt marraskuussa minä sekä kaksi muuta pitkäaikaista työntekijäämme, Keijo Koro ja Matti Glad, lähdimme Micro Magicin osakkaiksi. Timo pysyy edelleen myös yrityksen omistajana oman yrityksensä kautta. Sekä Keijo että Matti ovat työskennelleet Micro Magicissä jo lähes 20 vuotta.

Mielestäni on äärimmäisen hienoa, että nämä herrat uskalsivat kanssani hypätä uuteen haasteeseen. Yrityksemme liiketoiminta on pitkään ollut varsin tasaista. Jatkossa aiomme hyödyntää olemassa olevan vakauden ja ponnistaa siitä uudelle tasolle. Kukaan ei sijoita yritykseen pitääkseen sijoituksen samana. Yhteinen halumme on kehittää Micro Magiciä. Haluamme tarjota asiakkaillemme vielä nykyistäkin paremman asiakaskokemuksen ja tämän kokemuksen pariin aiomme saada monia uusia tyytyväisiä asiakkaita.

Vuosi sitten Micro Magicin liiketoiminta pohjasi liki kokonaan myymälöiden varaan. Tänään meillä on kolme jalkaa: myymälät, pilvipalvelut ja verkkokauppa. Vaikka kulunut vuosi on tuonut paljon muutoksia, olemme valmiita siihen, että jatkossa vauhti vain kasvaa. Uutta virtaa täynnä haluamme ja aiomme tarjota maan parasta IT-palvelua suomalaisille PK-yrityksille.