Hyppää sisältöön

Palveluiden keskittämisen hyödyt

Onko IT-palveluiden ja laitteiden hankintojen keskittämisestä etua? Millaisia hyötyjä keskittämisellä voidaan saavuttaa?

Kirjoittanut Kimmo Haapavuori
torstai 22. kesäkuun 2023
4 min

Toimialasta riippumatta lähes kaikissa yrityksissä tehdään varsin paljon tietotekniikkaan liittyviä hankintoja, jolloin palveluiden keskittämisen hyödyt nousevat esiin. Usein ensimmäisenä tulee mieleen laitteet, kuten tietokoneet, tulostimet ja matkapuhelimet. Erilaisia IT-palveluita sen sijaan ovat tyypillisesti esimerkiksi sähköpostipalvelu, tiedostojen säilyttämiseen hankittu palvelu ja arkiset toimistosovellukset, kuten Word ja Excel.

Monessa yrityksessä tietokoneet ja muut laitteet saatetaan ostaa esimerkiksi verkkokaupasta tai läheisestä automarketista. Sähköpostit on ehkä hankittu luottokortilla suoraan Microsoftin nettisivuilta ja Microsoft Office 2013 -ohjelmistopaketti löytyy jo aikoinaan hankitun tietokoneen laatikosta.

Hankintakustannuksia on helppo optimoida, kun jättää välikäsiä pois ja hintavertailu netissä on helppoa.

Yksittäisen tuotteen tai palvelun hankintakustannuksen lisäksi aina kannattaa kuitenkin kiinnittää huomio kokonaiskustannuksiin ja tuotteiden tai palveluiden elinkaarikustannuksiin. Lisäksi asiantuntijuus ja kattava tukipalvelu ovat oleellisia ominaisuuksia, jotka kannattavat ottaa huomioon laitteita ja palveluita hankittaessa. Lopulta palveluiden keskittämisen hyödyt ovat varsin selkeitä.

Tietokoneiden ja muiden laitteiden hankinta

Etenkin monissa pienemmissä yrityksissä uuden tietokoneen hankintaa siirretään aina vain eteenpäin, vaikka nykyinen kone hidastelee, tökkii ja piiputtaa. Yleisin syy hankinnan siirtämiseen on uuden laitteen käyttöönoton vaatima työmäärä.

IT-laitteiden hankinnan keskittäminen voi olla tehokas tapa helpottaa uusien laitteiden käyttöönottoa organisaatiossa. Kun organisaatio tekee yhteistyötä tutun IT-kumppanin kanssa, jolla on jo tietoa organisaation tarpeista ja vaatimuksista, uusien laitteiden käyttöönotto sujuu käyttäjille vaivattomasti.

Tuttu IT-kumppani tuntee organisaation sovellukset, asetukset ja pääsyoikeudet, ja hänellä on tarvittava asiantuntemus uuden laitteen asennukseen ja konfigurointiin. Käyttäjän ei tarvitse huolehtia siitä, mitä kaikkea uuden laitteen käyttöönotto vaatii, koska IT-kumppani hoitaa sen puolestaan. Käyttäjän ainoana tehtävänä on ottaa uusi laite käyttöön ja hyödyntää sitä työssään.

Pilvipalveluiden hankinta ja käyttöönotto

Microsoft 365 -pilvipalvelu on erinomainen ratkaisu yrityksille ja yksittäisille käyttäjille, jotka tarvitsevat monipuolisia työkaluja päivittäisiin tehtäviin. Kun harkitset Microsoft 365 -palvelun hankkimista, sinulla on kaksi vaihtoehtoa: tilata suoraan Microsoftin nettisivuilta tai valita kumppani, joka tarjoaa lisäarvoa ja tukea.

Suora tilaaminen Microsoftin nettisivuilta on yksinkertainen tapa saada edullisin hinta. Edullisimmissa sopimuksissa on yleensä vuoden määräaikaisuus. Tämä vaihtoehto sopii henkilöille, jotka ovat taitavia tietotekniikan käytössä eivätkä kaipaa apuja palveluiden käyttöönotossa tai asetuksien muokkaamisessa.

Toisaalta, jos arvostat asiantuntevaa tukea ja henkilökohtaista avustusta, kannattaa harkita kumppanin valintaa. Muutaman euron lisämaksulla saat ammattitaitoisen IT-kumppanin, joka auttaa sinua kaikissa eteen tulevissa tilanteissa. Olipa kyseessä uuden koneen asennus, salasanan unohtuminen, tiedostojaon ongelmat tai uuden työntekijän sähköpostin luominen, tuttu IT-kumppani on aina valmiina auttamaan. Sinun ei tarvitse käyttää aikaa ja energiaa ongelmien selvittämiseen yksin, vaan voit luottaa kumppanin ammattitaitoon ja kokemukseen englanninkielisen tukiportaan sijaan. Henkilökohtainen tuki ja asiantunteva apu varmistavat, että käytät Microsoft 365 -palvelua parhaalla mahdollisella tavalla ja hyödyt sen tarjoamista monipuolisista ominaisuuksista, jolloin muutama lisäeuro on maksanut itsensä nopeasti takaisin.

Kokonaisvaltainen kumppanuus tuo helppoutta arkeen

Kun IT-laitteet, erilaiset pilvipalvelut, käyttäjätuki ja ylläpito on hankittu keskitetysti samalta kumppanilta, on ongelmatilanteissa tai muutostarpeissa helppo tietää, kenen puoleen kääntyä. Tietää, että vastauksena kysymykseen ei tule: ”vika on siinä toisessa toimittajassa, soittelepa sinne päin”.

Hyödyt:

  1. Yhden pisteen yhteys: Kun sinulla on yksi kumppani vastaamassa kaikista IT-ratkaisuista, tiedät aina, kenen puoleen kääntyä ongelmatilanteissa tai muutostarpeissa. Et joudu selvittelemään vastuukysymyksiä eri toimittajien välillä, vaan saat yhden selkeän vastauksen ja avun kun sitä tarvitset.
  2. Ympäristön tuntemus: Tutulla kumppanilla on syvä ymmärrys yrityksesi IT-ympäristöstä, käytössä olevista ratkaisuista ja palveluista sekä erilaisista laitteista. He tuntevat yrityksesi tarpeet ja voivat suositella juuri niihin sopivia ratkaisuja. Tämä auttaa välttämään päällekkäisiä tai tarpeettomia hankintoja ja säästää aikaa sekä resursseja.
  3. Käyttäjätuki ja ylläpito: Tutun kumppanin tarjoama käyttäjätuki ja ylläpito on nopea ja tehokas. He ovat perehtyneitä juuri sinun ympäristöösi ja voivat tarjota räätälöityä tukea tarpeidesi mukaan. Ongelmatilanteissa saat nopeasti ratkaisun ja voit luottaa siihen, että kumppani hoitaa hommansa sujuvasti.
  4. Helppous ja yhtenäisyys: Yksi kumppani tarkoittaa yhtenäistä ja helppokäyttöistä IT-ympäristöä. Sinun ei tarvitse jonglöörata eri toimittajien välillä, vaan kaikki tarvittava on saatavilla samasta paikasta. Tämä säästää aikaa ja vaivaa, kun kaikki palvelut ja ratkaisut ovat integroituna saumattomasti.
  5. Jatkuvuus ja pitkäaikainen kumppanuus: Valitsemalla tutun kumppanin luot pitkäaikaisen kumppanuuden. He tuntevat organisaatiosi tarpeet ja voivat kasvaa ja kehittyä kanssasi. Saat jatkuvaa tukea ja palvelua pitkällä tähtäimellä, mikä auttaa sinua menestymään.

Kokonaisuudessaan tutun kumppanin valinta luo vakaan perustan yrityksen IT-ympäristölle. Saat kumppanin, joka ymmärtää tarpeesi, tarjoaa räätälöityjä ratkaisuja, ja pitää huolta siitä, että IT-järjestelmäsi toimii saumattomasti. Tämä vapauttaa sinut huolehtimasta teknisistä yksityiskohdista ja antaa sinulle mahdollisuuden keskittyä olennaiseen – oman liiketoimintasi kehittämiseen.

Lisäksi tutun kumppanin avulla voit suunnitella tulevaisuuden IT-strategiaasi pitkäjänteisesti. He voivat auttaa sinua skaalautumaan tarpeidesi kasvaessa, tuoda esiin uusia innovatiivisia ratkaisuja ja varmistaa, että pysyt ajan tasalla teknologian kehityksestä. Tämä auttaa yritystäsi pysymään kilpailukykyisenä ja hyödyntämään pilvipalveluiden tarjoamia mahdollisuuksia täysimääräisesti.

Muista myös tietoturva

Tietoturvan merkitystä ei voi tässäkään yhteydessä sivuuttaa. Asiansa osaava kumppani osaa myös miettiä tietoturvaan liittyviä asioita yrityksen puolesta. On tärkeää muistaa, että vaikka yritys ei voi ulkoistaa tietoturvan kokonaisvastuuta, kumppani voi toimia luotettavana neuvonantajana ja tukea tietoturvastrategiasi kehittämisessä. He auttavat sinua tunnistamaan riskialttiit alueet, tarjoavat suojakeinoja sekä auttavat rakentamaan vahvan tietoturvakulttuurin organisaatiossasi. Luotettava kumppani osaa siis nostaa esiin laitehankintoihin, asennuksiin ja käyttötapoihin liittyvät tietoturva-asiat.

Lopuksi

Kokonaiskustannuksia mietittäessä palveluiden keskittämisen hyödyt nousevat helposti esiin: käyttäjien oma aika saadaan kohdistettua oikeisiin asioihin, ongelmiin kuluva aika vähenee merkittävästi, yrityksen tarpeen mukaiset hankinnat tehostavat työntekoa ja stressiä sekä päänvaivaa aiheuttavat IT-murheet vähenevät kummasti.

Me täällä Micro Magicissä ymmärrämme, että yksi yrityksesi menestykseen vaikuttavista tekijöistä on tehokas tietotekniikan hallinta. Siksi tarjoammekin kokonaisvaltaista kumppanuutta, jonka avulla säästät aikaa ja vaivaa. Kun valitset meidät kumppaniksesi, voit itse keskittyä keskeisiin liiketoiminnan tehtäviin. Jos siis haluat säästää aikaa, hermoja, kustannuksia ja parantaa tietoturvaa yrityksesi tietotekniikassa, Micro Magic on oikea valinta.