Hyppää sisältöön

Miten valita oikea IT-kumppani?

Mikä merkitys yrityksen IT-kumppanilla on? Onko väliä, millaisen toimijan valitsee kumppaniksi? Onko iso toimija aina pientä parempi? Tässä blogipostauksessa tutustumme IT-kumppanin valintaan liittyviin seikkoihin ja saat vinkkejä, jotka toivon mukaan helpottavat sinua tätä päätöstä tehdessäsi.

Kirjoittanut Kimmo Haapavuori
perjantai 15. maaliskuun 2024
3 min

Mikä merkitys yrityksen IT-kumppanilla on? Onko väliä, millaisen toimijan valitsee kumppaniksi? Onko iso toimija aina pientä parempi?

Tietotekniikka on keskeisessä roolissa valtaosassa yrityksiä. IT ei useinkaan ole yritysten ydinliiketoimintaa, mutta tietotekniikan toimivuus tai toimimattomuus vaikuttaa suoraan yrityksen kykyyn harjoittaa liiketoimintaa.

Siksi ei ole yhdentekevää, millaisen IT-kumppanin valitset yrityksesi tueksi. Mitä huomaamattomammin tietotekniikka toimii, sen parempi. Yleensä aina jossakin vaiheessa vastaan kuitenkin tulee ongelmatilanteita. Tällöin asiansa osaava IT-kumppani on tärkeässä roolissa.

Mielestäni tärkeitä asioita sujuvan toiminnan takaamiseksi ovat ainakin nämä elementit:

  • Hyvä IT-kumppani toimii aktiivisesti taustalla optimoiden järjestelmien toimivuutta ja tietoturvaa
  • Akuutin ongelmatilanteen kohdatessa IT-kumppaniin saa nopeasti yhteyden
  • Kumppani tietää ja tuntee IT-ympäristönne, joten ongelmaa ei lähdetä ratkomaan ns. nollasta
  • Tärkeintä on ratkaista ongelmatilanne nopeasti. Myöhemmin ehtii miettiä, ”kenen syy” ongelma oli ja voisiko jatkossa jotain tehdä toisin, jotta vastaavalta ongelmalta vältyttäisiin

Mitä merkitystä on IT-kumppanin koolla?

IT-kumppanin koko ei suoraan kerro, onko se yrityksellenne sopiva vai ei, mutta aika usein se kertoo jo suuntaa. Jos yrityksenne on pörssiyhtiö, todennäköisesti kumppaniksi kannattaa valita iso toimija. Isolla toimijalla on isot resurssit ja mahdollisuudet tarjota toimintaa vastaavia palveluita.

Pienemille yrityksille IT-alan jättiläiset harvemmin ovat niitä parhaita kumppaneita. Pienet yritykset arvostavat tyypillisesti hieman erilaisia asioita kuin isot toimijat.

Sopivan kokoinen IT-kumppani on yleensä sellainen, jolle yrityksenne on asiakkaana sopivassa suhteessa merkityksellinen.

Onko väliä millaisen toimijan valitsee kumppaniksi?

Keskiverto PK-yrityksen IT-investoinnit ovat vuositasolla sellaiset, että valtakunnalliselle IT-toimijalle nämä eurot eivät tuloslaskelman alimmaisella rivillä näy. Toisaalta esimerkiksi kymmenen henkilöä työllistävän yrityksen IT-ulkoistuksen investoinnit voivat euromääräisesti olla yhden miehen IT-yritykselle selvästi isoin asiakkuus. Tämä toki todennäköisesti lähtökohtaisesti takaa hyvän palvelun, mutta haasteitakin voi ilmetä. Riittääkö yhden henkilön osaaminen erilaisten IT-tarpeiden ratkaisemiseen? Entä miten toimitaan, kun yrittäjä on kesälomalla tai joutuu yllättäen jäämään sairauslomalle?

Sopivan kokoinen ja teidän yrityksenne toimintaa ja arkea ymmärtävä IT-kumppani pystyy omalla osaamisellaan ja näkemyksillään tuomaan yrityksellenne kilpailuetua IT:n muodossa. Muuttuvassa maailmassa tänään käytössä olevat palvelut, laitteet tai järjestelmät eivät välttämättä huomenna ole kaikkein tarkoituksenmukaisimpia. Hyvä IT-kumppani istuu monessa tilanteessa yrityksenne kanssa samalla puolella pöytää.

Lopuksi

Kuten elämässä yleensäkin, läheisiin kumppaneihin pitää pystyä luottamaan. Myös oma IT-kumppani kannattaa valita siten, että toimittajaan pystyy luottamaan. Luottamuksen pohjalta on helppoa lähteä rakentamaan ja syventämään yhteistä tekemistä. Molempien osapuolten tavoitteena tulee olla paras IT-ympäristö juuri teidän yrityksenne tarpeisiin.

Lue myös: Miksi jokainen yritys tarvitsee IT-tukipalvelun?

IT-kumppani, joka elää ja hengittää PK-yritysten arkea

Nopeasti digitalisoituvassa maailmassa asiakkaillasi on yhä korkeammat odotukset palveluitasi kohtaan. Siksi IT:n on toimittava moitteettomasti – ajasta ja paikasta riippumatta, päivin ja öin. Me olemme täällä sitä varten, että päiväsi kuluvat sujuvasti ja yösi nukkuen.

Mielestämme IT on se viimeinen asia, josta sinun pitäisi olla huolissasi. Ei ole siis yhdentekevää kenet valitset IT-kumppaniksesi. Me Micro Magicillä ymmärrämme PK-yritysten arkea ja siksi koko toimintamme, tuotteemme ja palvelumme on tehty auttamaan sinua tekemään työsi tehokkaasti ja keskittyneesti.

Tutustu Micro Magiciin

Jäikö jokin askarruttamaan mieltäsi?

Me Micro Magicillä olemme täällä auttaaksemme kaikissa IT-tukeen ja -asioihin liittyvissä kysymyksissä. Älä epäröi ottaa yhteyttä, jos jokin asia jäi askarruttamaan mieltäsi.

Kimmo Haapavuori

Kimmo Haapavuori

Micro Magicin Kimmo kirjoittaa aktiivisesti LinkedInissä IT-asioista ja tietoturvaan liittyvistä kysymyksistä. Jos et ole vielä verkostoitunut Kimmon kanssa, hän ottaa mielellään vastaan uusia kontaktipyyntöjä.

kimmo.haapavuori@micromagic.fi045 238 8028

Verkostoidu Kimmon kanssa